Bővülő MVK szolgáltatás az Avason is

Bővülő MVK szolgáltatás az Avason is
2014. június 13., péntek - 13:15

A miskolciak többsége, de a Tiszai pályaudvar, Népkert és környéke valamint az Avas kilátó között közlekedők biztosan nosztalgiával gondolnak a 31-es busz 2007 előtti útvonalára.

 

Azóta is sokszor felmerült a visszaállítás gondolata, amely most az utasok kérésével összhangban, a városvezetés támogatásával teljesít az MVK Zrt. Így június 16-tól óránként az Avas Kilátó végállomásról ismét átszállás nélkül lehet eljutni az SZTK Rendelőintézetig, illetve a Tiszai pályaudvarra. Az elmúlt évek utasszám vizsgálata és a közlekedési vállalathoz beérkezett igényeket figyelembe véve a nyári menetrendben óránként tehát egy járat közlekedik majd az Avas kilátó – SZTK - Tiszai útvonalon 31 Y jelzéssel. Tehát: 31 Y, óránként az Avas kilátótól az Avas városközponton át a Tiszai pályaudvarig.

Ez tulajdonképpen a meglévő 31-es járat útvonalának óránkénti meghosszabbítását jelenti, a kérések alapján számos utas közlekedését segítve, hiszen az Avas városrész nagy részéből így közvetlenül elérhető lesz a Tiszai pályaudvar, de újra elérhetővé válik az SZTK is, amely főleg a nyugdíjas utasoknak nagy segítség.

Észrevételeiket és szolgáltatásfejlesztő javaslataikat továbbra is várjuk a Közönségszolgálati irodában a (46) 504-810-es telefonszámon, e-mailben az iroda@mvkzrt.hu címen, illetve interneten a www.mvkzrt.hu/kozonsegszolgalat menüpontban.

Az Avason élők közlekedését szolgáló járatok

Kilenc járat szolgálja az Avason élőket, amellyel a  város minden irányába ellehet jutni, ezek a következők:

29    Avas kilátó – Újgyőri főtér

       az Egyetemváros, a Vasgyári temető és a Diósgyőri Kórház érintésével

31     Avas városközpont – Tiszai pályaudvar: 

        a Tapolcai elágazást, SZTK rendelőintézetet és a Selyemrétet érintve

31Y     Avas kilátó – Tiszai pályaudvar: 

          átszállás nélküli eljutás az Avas tetejéről a vasútállomásra

32     Avas kilátó – Gömöri pályaudvar: 

         a Tapolcai elágazást és a Búza teret érintve

34     Avas városközpont – Bodótető: 

         a Tapolcai elágazást, az SZTK rendelőt, a Népkertet és a Centrumot érintve

35     Avas kilátó – Centrum: 

         a Népkertet és a Villanyrendőrt érintve

38     Avas kilátó – Bodótető – Tampere városrész:

         a Szent Anna teret, a Villanyrendőrt és a Centrumot érintve

Április 14-től közlekedik meghosszabbított útvonalon a 38-as járat, amely így bekapcsolta a Hideg sort a város közösségi közlekedésébe, gyorsabb eljutást biztosítva az Avas kilátó felől a belváros nyugati részébe. A 38-as busz kihasználtságát vizsgálva kiderült, az iskolába járás mellett a munkába járok is szeretik, használják, így a nyári menetrendben is marad a járat.

TESCO     Avas kilátó – Tesco Avas között közvetlen eljutást biztosító járt

AUCHAN2     Avas kilátó – Auchan Pesti út szintén az Avason élők egyszerű bevásárlását teszi                      lehetővé

 

A nyári menetrendkönyvek a hétvégén már megvásárolhatóak lesznek az összes bérletpénztárban és a Közönségszolgálati irodában is.

A bérletpénztárak nyitva tartása a következő linken keresztül érhető el.

http://www.mvkzrt.hu/berletpenztarak/

 

Nyomtatás

Printer Friendly and PDF