Balesetmentesen közlekednek

Balesetmentesen közlekednek
2014. november 21., péntek - 16:30

Több évtizedes hagyományt követve a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. 31 fő járművezetőt díjazott pénteken. Azok a villamos- és buszsofőrök kaptak elismerést, akik 7, 14, 21, és 28 éve közlekednek balesetmentesen.

A balesetmentes közlekedésért járó elismerés hétévenként kapható, egy ilyen ciklus alatt átlagosan 250 000 kilométert teljesít egy járművezető. Tehát a 28 év járművezetői tapasztalattal rendelkező kollégánk már 1 000 000 km levezetésén van túl – balesetmentesen!

A baleset megelőzése és a balesetek számának csökkentése érdekében az Európai Unió és a magyar kormány célul tűzte ki a személysérüléses balesetek és a halálos áldozattal járó balesetek számának csökkentését. Magyarország 2004-ben elfogadott nemzeti közlekedéspolitikai programja 2015-ig 50 %-os csökkentést irányoz elő ezen balesetek esetében. 2008–ban egy szigorodó és a fegyelmezett járművezetői magatartást kikényszerítő jogszabályi környezet került bevezetésre, ennek a központi elemei az objektív felelősség, az ittas vezetőkkel szembeni erőteljesebb fellépés, a zéró tolerancia, a helyszínbírság összegének emelése, a közlekedési előéleti pontrendszer bevezetése és szigorítása.

Helyi szinten az MVK Zrt. azon túl, hogy szorosan együttműködik a Miskolc Városi Rendőrkapitánysággal, a járművezetői oktatások keretében kiemelten foglalkozik a baleset megelőzéssel, a preventív vezetéssel, a kockázatok csökkentésének lehetőségével.

Büszkék vagyunk arra, hogy a mai napon 31 járművezetőt díjazhattunk.

7 éve balesetmentesen vezet

Mátyus Viktor
Nagy Attila
Nagy László
Sesztákné Majoros Marianna
Sütő Gergely
Barsi Sándor
Gonda Norbert
Juhász Attila
Orliczki Nikoletta
Pozsonyi József
Samu Zsolt
Tóth Attila

14 éve balesetmentesen vezet

Ignácz Tibor
Ivánné Gazda Ágnes
Remák Imréné
Bukovinczki Attila
Bús László
Giák Imre
Jaskó János
Kató Attila
Pásztor István
Varga Tamás

21 éve balesetmentesen vezet

Kiss Béla
Tóth Béla

28 éve balesetmentesen vezet

Bubnó József
Greisiger László
Kollár István
Kovács Bertalan
Kurilla Tibor
Papp István
Putnóczki István

Gratulálunk!

 

Nyomtatás

Printer Friendly and PDF