Balesetmentes percek - Érkezés a megállóba

Balesetmentes percek - Érkezés a megállóba
2013. november 2., szombat - 10:45

Ezúton kérjük Tisztelt Utasainkat, hogy a balesetek elkerülésének érdekében – különösen - csúszós, ködös időben a megállókat óvatosan közelítsék meg!

 

Az őszi-téli időszakban jelentősen megváltoznak az útviszonyok. Gyakran előfordul, hogy az úttest és a járdák egyaránt csúszósak. Ilyen időszakban célszerű kicsit korábban elindulni otthonról az autóbusz vagy villamos megállóhelyekre, mivel várhatóan lassabban lehet gyalogosként haladni. Így könnyen megelőzhető, hogy útközben, vagy a megállóban (esetleg a busz után szaladva) balesetet szenvedjünk, elessünk a csúszós úton.

Biztonságuk érdekében kérjük utasainkat, hogy a megállót (új villamos megállóhelyeket) a kijelölt gyalogátkelőhelyen keresztül közelítsék meg, illetve hagyják el.

A tél közeledtével nemcsak az út, hanem a látási viszonyok is jelentősen megváltoznak, romlanak. Éppen ezért fontos, hogy gyalogosként is láttassuk magunkat, hiszen ebben az időszakban még jellemzően az öltözékünk is sötétre, szürkére vált, amiért még nehezebben lehet a gyalogosokat észrevenni.

Láttassuk magunkat a megállóhelyen is! Fedett (oldalfallal ellátott) megállóhelyek esetén, amikor észleljük, hogy érkezik az autóbusz célszerű egy kicsit kiállni a megálló takarásából, hogy a járművezető is lássa, hogy van felszálló utas.

A balesetek megelőzésének érdekében kérjük utasainkat, hogy a megállóhelyen (különösen rossz, csúszós útviszonyok esetén) ne álljanak szorosan a járdaszegélyhez, és csak akkor mozduljanak a jármű felé, ha már az ajtó kinyílt. (Ugyanis könnyen előfordulhat jeges út esetén, hogy már úgy tűnik, hogy a jármű megállt, de mégis megcsúszik.)

Ezúton kérjük a vak és gyengén látó, valamint nehezen mozgó utasainkat is, hogy lehetőség szerint az első ajtót vegyék igénybe fel- és leszállás esetén egyaránt, hogy a járművezető lássa, szükség esetén segíteni tudjon neki.

 

Nyomtatás

Printer Friendly and PDF