Az MVK bemutatót tart a kerékpáros családi napon

Az MVK bemutatót tart a kerékpáros családi napon
2013. augusztus 30., péntek - 10:30

Társaságunk is jelen lesz a Kerékpáros Miskolc Egyesület által szervezett kerékpáros családi napon augusztus 31-én, szombaton a Szinvaparkban 10 és 14 óra között. Az MVK Zrt. egy busszal a Zongoraparkolóban azt demonstrálja az érdeklődőknek, hogy a járművezető mit lát a járműből, hol és mekkora a holttér közlekedés közben, mire érdemes vigyázni. Erre remek alkalmat biztosít ez a rendezvény, ahol a közlekedési vállalat kollégái a kinti bemutató mellett az első emeleti standon a „Tíz mód, ahogyan ne üttesd el magad” című kiadvánnyal várják az érdeklődőket.

Kollégáink itt is fel szeretnénk hívni a kerékpárosok figyelmét többek között arra, hogy:

  • feltétlenül kerüljék el az autóbusz két oldalán található ún. holtteret, ahová még a visszapillantó tükörben sem lát a vezető.
  • Soha nem szabad a lámpánál álló busz mellett biciklivel előre menni! Ha a sofőr a zöldre várva nem veszi észre a kerékpárost, akkor kanyarodáskor szinte biztos, hogy elüti.
  • Ugyanez a helyzet, amikor a sofőr lelassít a kanyarodás előtt, a mögötte-mellette jövő biciklis pedig ugyanazzal a sebességgel folytatja útját egyenesen.
  • A teherautókon és buszokon nincs középső visszapillantó tükör, így azok mögött is láthatatlan a biciklis a vezető számára. Ezért soha ne haladjanak huzamosabb ideig a jármű mögött közvetlenül, ne próbáljanak a szélárnyékban „lazsálni". Ez fékezés esetén súlyos balesethez vezethet.

A részletes programok az egyesület honlapján érhetők el:http://kerekparosmiskolc.net/ 

Az együttműködés apropója lehetne az is, hogy egy úton járunk. Az MVK Zrt. lehetőség szerint minden alkalmad megragad arra, hogy a közlekedés többi résztvevőjével egyeztetéseket folytasson, vagy mint most, bemutassa, és szakemberei által tudatosítsa, hogy a közlekedésben hogyan tudunk vigyázni egymásra.

 

 

Nyomtatás

Printer Friendly and PDF